välkommen www.give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur gör jag en hemmagjord lögndetektortest?

Postad av : Jonathan Nyberg

En lögndetektor kan du avgöra om en person ljuger eller talar sanning baserad på kroppens fysiska förändringar. En enskild kommer att ha olika fysiska reaktioner när han berättar en lögn eller sanning. Svett, hjärtfrekvens, blodtryck, andning och nervösa tics kommer att förändras och en lögndetektor åtgärder dessa svar. Du behöver inte köpa en dyr maskin, som du kan göra en enkel lögndetektor hemma

Du behöver:. .
4
7K motstånd.
82K motstånd.
0.
01uF kondensator.
N3904 transistor.
N3906 transistor.
Lödkolv /station.
2 AA-batterier.
PC-högtalare.
2 högtalarkabel anslutningar.
Kretskort.
Eltejp.
Lim.
Rektangulär trä eller plast låda (stor och djup nog att hålla kretskort).
Drill.
Aluminiumfolie.
Kardborre.

Bygg din egen Lögndetektor


1.
Anslut N3906 transistorn till N3904 transistorn. Använd tråd och en lödkolv. Först löda trådbundna anslutningar och sedan limma bit till kretskortet. Följ denna procedur för alla följande delar och anslutningar. Se till att alla lödningar är säkra före limning.
2.
Lägg till 82K motståndet till kabeln mellan de två transistorer. Detta är den enda tråd motståndet är ansluten till. Löd detta motstånd på plats.
3.
Använd mer tråd att löda en annan anslutning från N3904 transistorn till 4. 7K motstånd. Den 4. 7K motstånd ansluts sedan till kondensator och kondensatorn ansluts till högtalare med sladdar. Därför är sambandet sekvensen N3904 transistor till 4. 7K motstånd att kondensatorn till högtalare.
4.
Vrid tråd som går från motstånd till en terminal på kondensatorn gemensamma jordbrukspolitiken. Twist en andra kabeln runt den andra terminalen på kondensatorn locket och kör detta till högtalaren ingången. Kondensatorer har två terminaler på överdelen.
5.
Fäst lämplig kontakt högtalarkabeln till slutet av tråd och kontakten detta i högtalaren ingången. Den typ av kontakt beror på högtalaren.
6.
köra en andra kabel från N3906 transistorn och koppla detta till två AA-batterier i följd. Sekvensen av detta är följande: den andra N3096 tråden ansluts till en AA-batteri, och en annan längd på samma kabel kopplar den första AA-batteri till den andra AA-batteri. Ytterligare en kabel från den andra AA batteri till högtalarens ineffekt. Du behöver en koppling högtalarkabeln för att talaren anslutning. För att ansluta kablarna till batterierna, använd eltejp och säkert tejpa kabeln till ändarna på batterierna.
7.
Löd ett tredje ledaren som löper från N3904 transistorn till kabeln som går från det andra batteriet till högtalaren.
8.
Löd en kabel från 82K motståndet. Löd en andra kabel från kabeln som finns mellan 4. 7K motstånd och kondensator. Dessa ledare ska vara lång, eftersom de kommer att anslutas till fingertopparna. Längden på kablarna kommer att bero på storleken av lådan och där personen som gör testet kommer att vara placerad i förhållande till lådan. För en enskild sitter framför lådan ska kablarna vara minst 2 meter i längd. För längre sträckor klippa kabeln längre. Om nödvändigt klippa kabeln och skarva i extra längden om det behövs.
9.
Secure kretskortet med lögndetektor krets i lådan. Borra hål i rutan och tråd finger pad leder genom hålen.
10.
Klipp två remsor av aluminiumfolie och lim folien till kardborreband. Se till att remsorna är tillräckligt långa för att ringa in en persons finger. Ett band är för pekfingret och en är för ringfingret.
11.
Slå in fingertopparna runt en persons pekfingret och ringfingret på samma hand så nära fingertopparna som möjligt . Säkerställ att aluminiumfolie är i kontakt med huden.
12.
Börja ställa frågor. När en person ljuger hon kommer att svettas mer. Denna maskin mäter fukt förändring i huden på fingrarna, även känd som galvanisk hudmotstånd. När huden börjar svettas, eller när en person ljuger, sänder ökad fukt mer el, vilket kommer att slå på högtalaren.

Previous:nothing
Next:hur man använder ett mikroskop korrekt

Copyright © 2011 give2all.org