välkommen www.give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

fördelarna med AC-motorer

Postad av : Jeanette Morales

Nikola Tesla, far till växelström (AC) var först med motorn AC induktion. Efter att ha övervunnit vissa inledande tekniska svårigheter, passerat AC motor Edisons DC-motor och blev standard med hög effekt applikationer i tung industri och i hemmet. Den största fördelen med AC motor ligger i dess mekaniska enkelhet och elegans, tillsammans med dess förmåga att ansluta direkt till AC elnätet.

Design Enkelhet

AC-motorer är mekaniskt enklare än likströmsmotorer, vilket gör dem billigare att bygga, driva och underhålla. En AC-motor är helt enkelt en magnetisk rotor snurrar inne i en serie av metalliskt lindningar, en så kallad statorn. AC-motorer har få rörliga delar, och deras komponenter är enkla.

Tillförlitlighet

Den höga tillförlitligheten av växelströmsmotorer gäller deras enkla design. Eftersom rotor och stator inte kontaktar varandra, uppstår lite slitage på grund av friktion och värme. En DC motor, å andra sidan, använder metallborstar som kräver regelbundet byte.

låg kostnad och tillgänglighet

Den enkelhet och tillförlitlighet växelströmsmotorer bidra till deras låga kostnader. De är enkla att tillverka och nästan allestädes närvarande i sin ansökan, från den tunga industrin till luftkonditionering, kylskåp och dammsugare. Reservdelar är allmänt tillgängliga till låg kostnad.

Effektivitet

Eftersom de flesta av de rörliga delarna i en AC-motor inte kommer i kontakt med varandra, dessa motorer förlorar lite ström på grund av värme. AC-motorer konvertera en stor andel av den elenergi som de får till mekanisk energi.

Previous:nothing
Next:väder instrument och aktiviteter

Copyright © 2011 give2all.org