välkommen www.give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man använder ett mikroskop korrekt

Postad av : Annika Hultén

Korrekt med hjälp av ett mikroskop öppnar ett fönster till en dold värld som lever i droppar damm vatten, på hårsäckar, i jord och även i våra sängar. Felaktig användning kan leda till felaktiga observationer, skada på utrustningen och förstörelse av provet. På student-och fritids-nivå, kan fel orsaka mindre olägenheter, men på professionell nivå dessa fel kan få ödesdigra konsekvenser. Lärande lämpliga förfaranden tidigt förhindrar behovet av att lära sig av med dåliga vanor senare
1.
Flytta mikroskop till en stabil, plan yta nära ett eluttag. När du bär mikroskopet, hålla en hand på armen-pjäsen mellan basen och toppen av mikroskop och den andra handen under basen.
2.
Koppla mikroskopet nätsladd till eluttaget och slå på mikroskop lampan.
3.
Rotera näsdel innehar målet linser tills låg effekt-målet är direkt över scenen. De objektiv är graverade med deras förstoringen men lågenergi-objektivet är lätt att känna igen som den kortaste. Scenen är den del av mikroskop som håller bilden nedan i objektivet.
4.
Placera ut en bild med förlagan som skall undersökas på scenen och säkra med scenen klippet. Scenen klippet är en metall klipp på scenen som håller provet stadigt. Se till att provet på bilden är över scenen öppning-hela den fas som låter ljuset passera
5
Höj scenen så högt som möjligt med hjälp av grov justering. . ratten. De grova ratten är den större av de två vreden på den sida av mikroskop att fokusera bilden av provet genom att höja och sänka scenen. Den mindre av de två vreden är den fina ratten och används för fint fokusering.
6.
Justera interocular avståndet mellan okularen att anpassa sig till dina ögon. Den interocular avståndet är utrymmet mellan de två okular.
7.
Identifiera teleskopiskt och fasta okular i mikroskop. Teleskoprörelsecykeln okularet kan fokuseras genom att vrida på okularet. Den fasta okular kan inte fokuserad genom att rotera. Titta igenom endast den fasta okularet på prov, stänga det andra ögat.
8.
Sänk mikroskopet scenen med den grova inställningsratten tills provet är i fokus. De grova ratten bör inte användas med högre linser makten mål. Detta minskar risken för att höja scenen för nära den högre linser makt målet möjligen skada objektiv och provexemplaret.
9.
Undersök provet genom teleskoprörelsecykeln okularet vid stängning den andra ögat. Rotera teleskoprörelsecykeln okularet tills bilden av provet är fokuserad.
10.
Flytta bilden på scenen tills ett område i förlagan intresse syns genom mikroskop. Centrera intresseområde inom synhåll för mikroskopet. Förstora bilden genom att rotera näsdel tills nästa högre effekt målet är över provet och fokus med hjälp av finjustering ratten. Öka förstoringen sjunker den del av provet som visas. Om den areal av förlagan är av intresse är inte längre i sikte, lägre förstoringsgrad genom att rotera näsdel till lägre effekt mål, så att området är av intresse kan vara bättre centrerad i synfältet.
11.
Håll max förstoring med hjälp av den längsta av de objektiv, ett oljeimmersion lins. Innan roterande linsen oljeimmersion ovanför provet, placera en droppe oljeimmersion på provet. Rotera försiktigt linsen oljeimmersion tills det är över provet säkerställa linsen inte blir liggande på bilden. Oljan ska sträcka mellan oljeimmersion linsen och bilden. Observera provet. När du är klar, vrid linsen oljeimmersion bort från provet och rengör med lins papper.

Previous:nothing
Next:vad är kolfiber tyg?

Copyright © 2011 give2all.org