välkommen www.give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

typer av tidvatten turbiner

Postad av : Valon Istrefi

En tidvatten turbin är en metod att generera el från tidvatten. Den använder en turbin strategiskt placerad i ett tidvatten område för att ändra den mekaniska energin i rinnande vatten till elektrisk energi som sedan distribueras till konsumenterna.Det finns tre huvudkategorier av tidvatten turbiner. turbiner glödlampa, turbiner fälg och tubulär turbiner

lampa Turbin

En glödlampa turbin är en turbin som har generatorn i den. Detta innebär att det är mycket effektiv när det gäller utrymme och storlek-genom att sätta generatorn inne i turbinen, är behovet av en separat bostad elimineras, vilket innebär att turbinen är mindre fult.Å andra sidan kan dessa turbiner inte upprätthållas utan att stoppa flödet av vatten till dem. Detta innebär att när den oundvikliga underhåll måste utföras turbinen kommer att sluta tillverka ström under hela underhållet.

Rim Turbin

En fälg turbinens generator skiljer sig från turbinen själv, och är ansluten genom en axel som rör sig med turbinen. Detta innebär att generatorn kan upprätthållas lättare. Innebär emellertid mer-känsliga karaktär fälgen turbinen att det är svårare att pumpa vatten genom det och reglera hur mycket ström den producerar. Om lampan turbinen är härdig, men svåra att underhålla, har fälgens turbinen precis tvärtom.

Tubular Turbin

Tubular turbiner turbinerna redan allmänt i elproduktion från vattenkraft. Hellre än att ha generatorn monteras direkt på toppen av turbin, är det monteras på en 45-graders vinkel från den.Men den verkliga fördelen med en rörformad turbinen är att bladen kan justeras. Detta innebär att de kan ändras för att möta efterfrågan på el, mindre bladen kommer att generera mindre ström medan större blad kommer att generera mer kraft. Detta gör att turbinen att arbeta mer effektivt, genererar bara den mängd ström som behövs för att utan onödig förslitning.

Previous:nothing
Next:vetenskap aktivitet idéer

Copyright © 2011 give2all.org