välkommen www.give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

väder instrument och aktiviteter

Postad av : Ulf Friberg

Vädret påverkar vårt dagliga liv mycket. Om det är tung snö eller en värmebölja, vi försöker att stanna inomhus, medan om dagarna är soligt och varmt, njuter vi vår tid utomhus. Tack vare meteorologerna över hela världen, är vi nu informeras om hårt väder innan det anländer. Meteorologer använder verktyg för att mäta olika väderleksförhållanden för att kunna avgöra vädermönster.

Termometer för temperatur

Flera av oss är bekanta med termometrar. Termometrar mäter temperatur. Termometrar som ett väder instrument används för att mäta temperaturen i luften. Termometrar består av ett glasrör som innehåller kvicksilver eller alkohol. När luften värms upp lösningen, expanderar och stiger. Inne på termometern är en skala som vi använder för att mäta temperaturen. Mät temperaturen utomhus genom att hänga en utomhus termometer i några timmar. Skriv ner temperaturen varje dag i en vecka och försöka förutsäga temperaturen mönster för den kommande veckan.

Barometer för tryck

När man tittar på väderprognosen på TV, kanske du märker att meteorologerna talar mycket om hög och låg-tryck. En barometer används för att bestämma lufttrycket. Om lufttrycket är stigande, är det sannolikt att vara torr och solig, medan om barometer sjunker kan en storm röra sig i. Mät trycket i luften genom att fylla en mätglaset med vatten och placera en vattenflaska (som passar inuti koppen utan mynningen av flaskan vidröra botten) insidan av koppen, så att vatten når flaskhalsen. Markera koppen att mäta vattennivån i flaskan. Kontrollera nivån nästa dag. Vattnet fungerar som en kontakt så att luften inte ändras i flaskan men vattennivån kommer att förändras.

Sling Psykrometer för luftfuktighet

En sele Psykrometer åtgärder delvis relativa fuktigheten i luften. Processen att avdunstning mätare den relativa fuktigheten i luften. Skapa en sele Psykrometer genom att linda lampan i ett glas termometer med en trasa och blöta trasan. Fäst termometern till en tunn skiva med tejp. Fäst ett handtag för trä och snurra mätaren runt. Mät temperaturen och betrakta skillnaden. Om luften är torr kommer temperaturerna skiljer sig mycket. Det finns diagram att fastställa de faktiska luftfuktigheten baserad på temperaturerna.

Nederbörd Gauge

Dessa rör mäta mängden regn under en given tidsperiod. Om det finns två inches regn insidan av röret efter en storm, är mängden nederbörd som skapats från den stormen två inches. Dessa mätare är utmärkta för att upptäcka eventuella flash-översvämning villkor. Placera en mätglaset utomhus nästa gång innan en stor regn. Efter regnet, mäta mängden vatten i koppen. Detta är den mängd regn stormen vänster.


Copyright © 2011 give2all.org