välkommen www.give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

gör det själv anodisering

Postad av : Stefan Svensson

Anodisering är en process som vanligen används för att göra aluminium hårdare och mindre benägna att korrodera. Det innebär att man använder en elektrisk ström för att skapa en oxid på utsidan av en aluminium objekt. Om du lägger ett färgämne under anodisering, kan du också göra oxid beläggning en dekorativ en. Hem anodisering används för att lägga dekorativt och skyddande ytskikt till paintball komponenter, bildelar, datordelar och även teleskop

Försiktighetsåtgärder

hem anodisering process kräver ett par farliga kemikalier och användning av el. Dessa kan vara farligt om man inte följer rätt rutiner. Se till att bära glasögon eller skyddsglasögon vid arbete med frätande ämnen eller syror. Använd handskar vid hantering av farliga kemikalier eller varmt vatten, och välja ett förkläde eller gamla kläder som inte kommer att skadas av kemikalieutsläpp. Arbeta i ett välventilerat rum, eller bära en kemisk respirator, för att undvika inandning farliga gaser.

Verktyg och material

För att hårdanodisring aluminium, behöver du ett icke-reaktivt behållare, såsom en plastbalja, tillräckligt stora att hålla aluminium del och en annan bit av aluminium. Anodisering kräver också en elektrolyt, så som batterisyra eller 50 procent svavelsyra, och en källa till elektricitet, till exempel ett fordon batteriladdare. Om du vill lägga till färg till din anodiserad yta, behöver du också ett färgämne, såsom kommersiella tyg färgämne eller karamellfärg.

Inställningar

Rengör alla aluminium delar noggrant före anodisering. Skapa ett bad på en till två uns av salpetersyra eller tre matskedar lut läggas till en liter vatten. Tillsätt alltid lut eller syra till vattnet för att förhindra en farlig kemisk reaktion. Sänk den del i denna lösning för att avlägsna olja och andra föroreningar. Fyll i själva behållaren med en blandning av en del batterisyra och tre delar vatten, tillsats av syra till vatten, inte vatten i syra. Avbryta den del som ska anodiserad och annan bit av aluminium-katodens-i en sur lösning. Anslut batteriladdaren negativa leda till katoden, och den positiva ledningen till aluminium delvis eller anod.

Lägga Power

Sätt på batteriladdaren att börja anodisering. Ju större spänning, desto starkare anodisering effekt och desto snabbare kommer processen att gå. Om strömmen flyter korrekt kommer katod avger bubblor eller en dimma. Lämna setup med strömmen på i ungefär två timmar, eller tills ytan på anod verkar matt och svagt gul. Ta bort artikeln från syrabad och skölj den ordentligt i destillerat vatten.

Vattenbad

Om du vill färga del, blanda vatten och färg i ett icke-reaktivt potten. Ju starkare färg koncentration, desto mörkare den färdiga detaljen kommer att bli. Placera aluminium del i färg och värm till 100 grader Fahrenheit i ca 15 minuter. Även om det är värme, sätta destillerat vatten till en koka i en separat pott. Ta bort del, skölj den i rent vatten, och lägg till det kokande vattnet. Håll vattnet på en koka i en halvtimme för att täta ytan av sidan.


Copyright © 2011 give2all.org