välkommen www.give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad betyder esd menar?

Postad av : P-O Lennartsson

Elektrostatisk urladdning (ESD) avser en plötslig, oplanerade elektrisk laddning som överföringar mellan två objekt. Eftersom ESD kan skada elektronisk utrustning, förebygga och kontrollera det är viktigt

Basics

En obalans av elektroner på ytan av ett objekt orsakar statisk elektricitet, en typ av elektrisk laddning. Statisk elektricitet är oftast orsakas av kontakt och separering av två objekt, t. ex. en persons skor och golvet. ESD uppstår när denna elektrisk laddning rör sig från ett objekt till ett annat.

Betydelse

ESD påverkar tillverkning, produktion, kvalitet och lönsamhet av elektronisk utrustning, enligt elektrostatisk urladdning Association (ESDA). Dessutom är mindre elektroniska komponenter är mer känsliga för ESD, vilket gör nyare produkter mer mottagliga för problem.

Förebyggande

ESD kan förebyggas i tillverknings-och arbetsområden genom att kräva anställda att bära kläder som inte genererar statisk, och att bära personal jordning enheter. Dessutom kan elektrostatiska skyddande emballage, kontrollerad luftfuktighet och luften jonisatorer minska ESD.

Previous:nothing
Next:norra paralleller förklaras

Copyright © 2011 give2all.org