välkommen www.give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

utrustning som behövs för gruv-guld

Postad av : Ulf Friberg

Guldgruvor är en gammal praxis, och har nytta av år av teknologin bakom några av de mest avancerade tekniker. Det är dock guldbrytning en kontroversiell praxis, på grund av de negativa effekter i samband med guldbrytning på miljön. När det gäller utrustning är det olika och beror på vilken typ av gruvdriften och vilken typ av guldfyndigheter. Följande är de verktyg du behöver för att avlägsna guld ur sediment och från hårdrock, samt cyanid raffinering.

Du behöver:
måttband eller linjal

Guld Raffinering Från marken

Det finns flera tekniker som används för att utvinna guld från sediment. . Guldvaskning är den äldsta av dessa tekniker, och är inte en mycket framgångsrik strategi. Guld är mycket tät, och sedimenterar till botten av pannan när gruvarbetaren driver panorera genom guld-rika fyndigheter i vattendrag eller i lösa sediment. Metal upptäcka är en bättre strategi, eftersom det är mycket snabbare. Sluicing är ett sista sätt att få ut guld ur sediment placeringar, vilket görs genom att köra kraftfulla strömmar av vatten tidigare guld-rika fyndigheter, antingen i dalar, stora kanaler eller direkt på bergssluttningarna.

Utrustning för Sediment Mining

Med dessa metoder kan kräva olika utrustning. Panners använda platta skålar samt filter, tråg och vattenhjul. Sluicing använder sig av tråg och rinnande vatten, filter och allt sediment gruvverksamhet behöver någon metod att utvinna malm-spadar, hackor, skottkärror eller transportband. Dessa är utformade för att skapa en effektiv verksamhet guldgruvor, och att ständigt bryta guld. Stationer bör fokusera på ett jobb, och att drivas på löpande band-mode för de mest effektiva och säkra gruvdrift.

Muddring

Muddring är en äldre metod, men vissa muddring sker fortfarande i liten skala av små gruvdrift företag. En sluss låda släpas längs botten på flodbädden eller längs marken, och den bifogade sugslang, som kontrolleras av gruvarbetaren, suger ut malmfyndigheter. Den utrustning som krävs för muddring är specifik för muddring och inkluderar skrapredskap, lastbilar och andra maskiner.

Hard Rock Mining

När guldet är inkapslad i hårdrock, snarare än som en lös partikel i ett sediment, gruvdrift bli mer intensiv. Dagbrott används ibland, som kräver stora utrustningar att gräva en stor gruva i sidan av berget eller deposition, men dagbrottsgruvor förstöra den naturliga formationer som de är placerade och är skadliga för miljön. Annan utrustning som används för att gruvan i hårt berg är tunnel utrustning för underjordsbrytning. Tunnlar eller schakt grävs med maskiner, och malm utvinns. Hårdrock gruvdrift är mycket stor skala, men ger de flesta av världens guld.

Cyanaide Bearbetning och problem

utvinning av guld ur malm förblir ett miljömässigt skadliga process som är ändå branschstandard. Den ädla metaller industrin börjar flytta bort från detta hot genom att främja hållbar produktion av guld metoder, såsom sekundär raffinering av metallskrot. Cyanid används för att utvinna guld ur spillrorna som har brutit upp från marken. Detta spillrorna sprutas med cyanid, som fräter bort de övriga metallerna att exponera guld. Dessa "bearbetningsavfall av guld och andra ädla metaller tas bort från cyanid-under detta skede, cyanid skadar miljön och som anklagats för att orsaka problem arbetstagarnas hälsa.


Copyright © 2011 give2all.org