välkommen www.give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Vad är nematoder?

Postad av : Stefan Svensson

Nematoder är enkla, unsegmented maskar. I själva antalet, mer nematoder leva på jorden än någon annan typ av djur, inklusive insekter. De är extremt olika. Många är mikroskopiska. Den största rapporterade nematoden var 28 meter lång med 32 äggstockar och hittades i moderkakan hos en kaskelot

Betydelse

Över 80. 000 arter av nematoder har klassificerats, och vissa forskare tror att mer än 500. 000 arter finns. De lever i Antarktis, där temperaturen når-60F och vindarna är 200 mph. På havsbotten de lever under extrem press 100 gånger yttryck, och de bor i klippor i mycket liten mängd vatten där de äter bakterier.

Nematoder beskrivs ibland som ett rör i ett rör. Deras inre röret är en mycket grundläggande matsmältningssystem. De har nervsystemet och det reproduktiva systemet, men de har inte cirkulations-eller andningsorgan.

Farligt Nematoder

Rundmask är nematoder, bekanta för djurägare som parasiter. Många arter kan också infektera människor, och de är en hälsofråga i många utvecklingsländer. Infestationer av parasitära rundmaskar kan orsaka allvarliga sjukdomar.

Andra nematoder leda till att miljontals dollar i skador på grödor varje år. De bor i jorden, och attackera växtrötter. Root-knut nematoder fäster rötterna av växter och injicera rötter med ett hormon som orsakar svullna knölar på roten. De skador gör att bakterier och svampar komma in i rötterna. Andra destruktiva växt nematoder ange root på foder, resa längs roten och förstöra det som de flyttar. Plant nematoder kan orsaka rotröta eller blad vissnar. Tomater och paprika är särskilt mottagliga för angrepp i hemmet trädgårdar.

Behandling

parasitiska nematoder från djur och människor behandlas med medicin som dödar maskar och avbryter ägget cykeln. Det finns ingen kemisk behandling för skadliga jord nematoder. En åtgärd är att plantera resistenta sorter trädgårdsväxt. Till exempel, på tomater som är märkta "VFN," N står för nematoden motstånd. Ekologisk trädgårdsmästare behandla problemet med inter-plantering ringblommor och Salvia, som båda är rapporterade att skapa ogynnsamma förhållanden i marken som stöter bort de skadliga nematoder. Organisk jord byggteknik kan hjälpa växten växa sig starkare och gör det möjligt att stå emot stress nematod skador.

Fördelaktigt Nematoder

Nyttiga nematoder förekommer naturligt i marken, livnär sig på larver och andra nematoder. Vissa arter är en viktig kontroll för japanska Beetle larver, Lopplarver och larver av en rad andra skadeinsekter. Kemiska gräsmatta och behandlingar trädgård döda positiva nematoder och bör undvikas. Du kan köpa bra nematoder för att fylla på din mark. De är ofarliga för människor, husdjur, barn och djur.

Använda Fördelaktigt Nematoder

Nyttiga nematoder säljs för användning på gräsmattor och trädgårdar. De transporteras i ett bärarmaterial eller impregnerat i en svamp. Tillämpa dem med en enkel "tillsätt bara vatten" teknik. Blanda transportör med vatten i en vattenkanna och strö över områden i gård eller trädgård som du vill behandla. Eller blanda med vatten i en spruta och sprida nematoder över en större yta. För att använda svampen, lägg den i botten av en vattenkanna och fylla burken med vatten. Strö där det behövs.


Copyright © 2011 give2all.org