välkommen www.give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

fakta om mördarbin

Postad av : Jan-Olof Stoor

Mördarbin, även känd som Africanized honungsbin, är direkta ättlingar till en korsning mellan afrikanska bin och brasilianska bin. Mördarbin är extremt aggressiva och attackera i stora skaror när de störs. Dessa bin kommer också att inleda överväldigande oprovocerade angrepp mot intet ont anande personer --- en egenskap som hjälpt till att ge dem deras "killer bee" rykte

Attack

mördarbin behöver inte ett direkt hot mot deras bikupa en anledning att attackera i ett sådant stort antal. Bina kommer att negativt reagera på sådana saker som blanka smycken, mörka kläder, höga ljud och till och med vibrationer från en bil som går av. När ett stort antal bin sting en person, kan den personen lider av ett tillstånd som kallas anafylaktisk chock. Detta fysiska tillstånd, som orsakas av giftet från biet, fällningar en reaktion på den person som resulterar i extrema förlust av blodtrycket.

Inledning

År 1957 flydde en del afrikanska honungsbin ett brasilianskt projekt som försökte ras en överlägsen biet för att öka honungsproduktionen i det landet. Dessa infördes afrikanska bin fort parad med lokala honungsbin och de resulterande korset började en flyttning norrut. Bina avancerade med en hastighet av ungefär 200 miles per år. I processen uppskattningsvis 1000 personer stucken till döds i Syd-och Centralamerika samt i Mexiko.

Historia

Myndigheter fångade en svärm av Africanized bin i en agnad fälla i oktober 1990 nära Hidalgo, Texas. Bina tog sig till New Mexico och Arizona under 1993 och Kalifornien ett år senare. Den första attacken i USA skyllde på dessa bin skedde i maj 1991 när en person klipper sin gräsmatta i Brownsville, Texas stack 18 gånger. Den initiala död från mördarbin kom i juli 1993 då över 40 svider dödade en man försöker utrota en koloni av dessa bin från sin egendom.

Utseende

mördarbin är tre fjärdedelar av en tum lång och har en suddig ytter kropp. De är bruna med en rad svarta ränder. Fyra vingar bifogas biets bröstkorgen är tydliga. Biet har en större mage än bröstkorgen och ett litet huvud. Dessa bin liknar mycket en europeisk honungsbiet men det kräver en expert att skilja mellan de två arterna.

Taktik

En person under attack av mördarbin har en chans att outrunning dem, eftersom bina inte snabba flygblad. Om detta inte är möjligt, ska den person fly i en rak linje och försök att skydda ansiktet. Genom att köra mot andra människor, sätter individen dem In Harm's Way också. Hiding under vattnet som de visas på TV och i kartonger är ett fruktlöst försök, eftersom bina kommer svärm på vattenytan väntar för personen att återuppstår. Killer bin kommer att jaga en person för så långt som en fjärdedel mil och förbli i en mycket upprörd villkor i 24 timmar efteråt. Någon som misstänker att han var offer för en mördare bi attack bör snabbt uppsöka läkare.


Copyright © 2011 give2all.org