välkommen www.give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man använder gradskivor

Postad av : Valon Istrefi

Gradskivor används för att mäta vinklar i en mängd olika områden. De är oftast i grundskolor och mellersta klassrum i skolan matte, men de har också praktiska tillämpningar, till exempel navigering. Gradskivor finns i en mängd olika typer och storlekar. Eleverna använder vanligen halv-cirkel eller halvcirkel gradskivor, men de är också tillgängliga som full cirkel, kvadrat och rektangel. Militära gradskivor ibland divideras med grader och genom mil, vilket är en enhet som används av artilleri Gunners att uttrycka azimut. Oavsett vilken typ eller omfattning, de är alla används i huvudsak samma sätt

Du behöver:.
Map (för att bestämma azimut)

mäta vinklar

1.
Hitta vertex av vinkeln du vill mäta och placera ursprung gradskivan på denna punkt. Ursprunget är vanligen märkt med ett litet hål eller en tryckt hårkorset nära mitten av gradskiva.
2.
Rikta baslinjen med nedersta raden i vinkel. Baslinjen är den linje, synliga eller inte, som ansluter ursprunget till märket som anger noll grader. Rotera vinkel eller gradskiva om det behövs.
3.
Finn den punkt där den andra raden i vinkel skär gradskiva skala. Förläng linjen om det är för kort för att nå den markerade delen av gradskiva.
4.
Läs av värdet på den plats där linjen skär skala. Det är storleken på den vinkel, som kommer nästan alltid mäts i grader.

Hitta Azimut


1.
Markera din nuvarande plats och den plats du vill hitta azimut för på din karta. Rita en linje samband de två punkterna.
2.
Placera ursprung antingen en kvadrat eller full cirkel gradskiva på den punkt som betecknar den aktuella platsen. Du måste använda en kvadratisk eller full cirkel gradskiva sedan azimut uttrycks i mätningarna för 0 till 360 grader.
3.
Rikta basen linje med nord-sydlig linje på kartan. Vissa gradskivor kommer endast att ha en horisontell baseline präglade på dem. Anpassa dessa med den öst-västliga linjen på kartan, men se till att den nollgradiga varumärket i rakt nordlig plats.
4.
Läs av värdet på gradskivan skala som skär en linje dragen från din nuvarande plats till den nya platsen. Detta är azimut till den nya platsen, nästan alltid uttrycks i grader.


Copyright © 2011 give2all.org