välkommen www.give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad är vindskjuvning?

Postad av : Annika Hultén

Vindskjuvning är en plötslig förändring i rörelse av luft i riktning, hastighet eller bådadera. Under vissa omständigheter kan ett flygplan möter vindskjuvning vara i fara för att krascha, särskilt under start eller landning. Den tekniska utvecklingen har bidragit till att förbättra förmågan att förutse vindskjuvning både på hög höjd och nära marken

Du behöver:. .
Tillagning potJarStringPencilSaltSpoonCheesecloth

Definition

Meteorologer definiera vind skjuvning som en förändring i riktning eller hastighet, eller båda, av vind under en relativt kort sträcka. Vindskjuvning kan inträffa var som helst i atmosfären, från dess allra högsta gränser för nära marken

Typer

Det finns tre typer av vindskjuvning. Riktningar skjuvning, vilket sker med luften plötsligt ändrar riktning, hastighet skjuvning, vilket är en plötslig (och ofta dramatiska) ökning i vindhastighet och hastighet och riktad skjuvning, vilket inkluderar både hastighet och riktning förändringar i rörelse av luften. Vindskjuvning är det fenomen som ansvarar för skapandet hagel och tornados, och även kan orsaka flygplan för att studsa runt i vad som kallas klart turbulens.

Farorna med vindskjuvning

Enligt NASA, mellan 1975 och 1985 dog fler än 500 personer och mer än 200 skadades i minst 25 flygplan olyckor som orsakats av vindskjuvning. Bland de mest dödliga vind-skjuvning olyckor var kraschar i New York 1975, New Orleans 1982, och Dallas-Fort Worth 1985.
Den värsta möjliga tider för ett flygplan att möta vindskjuvning är under start och landning, när planet är nära marken och piloten kanske inte har tillräcklig tid att reagera för att rädda flygplan och dess passagerare.

Upptäcka vindskjuvning

gick år 1986 NASAs Langley Research Center och Federal Aviation Administration (FAA) samman för att utveckla utrustning ombord som kunde upptäcka vindskjuvning innan ett flygplan flög in i den. Teamet undersökas med hjälp av mikrovågor radar, Doppler ljusdetekterande och allt (LIDAR) teknik och infraröd-detektorer att förutsäga förekomsten av vindskjuvning. Dessutom arbetade teamet att utveckla utrustning som ska installeras på banorna, som skulle skicka data om vind sax därifrån till flygledare i tornet.

Skydda luftfartyg och passagerare

Efter 1988 hade FAA dömde 1988 att alla kommersiella flygplan var tvungen att ha detektorer vindskjuvning senast 1993. Forskare och tekniker inom flyget fortsätter att förbättra både ombord och på marken vindskjuvning detekteringsutrustning. Följaktligen är vindskjuvning långt mindre hot mot säkerheten för flygplan nu än det var för två decennier sedan.


Copyright © 2011 give2all.org