välkommen www.give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur hittar en hamster mat?

Postad av : Camilla Näslund

Du behöver:
engångskamera
. Skruvmejsel.
Avisoleringstänger.
Scissor.
Hobby kniv.

Nattetid Aktivitet

Hamstrar är små gnagare. I det vilda är hemma i sydöstra Europa, västra Asien och Mellanöstern. Hamstrar lever i underjordiska hålor som de gräver själva. På grund av det varma klimatet i modersmål livsmiljöer, tillbringar de den dagtid inne i deras hålor, och vallfoder för mat under den svalare natten timmar. Födosök under natten också hjälper dem att undvika att bli upptäckt av rovdjur.

födosök för Mat

Hamstrar inte ser mycket bra. Vad de saknar i sikte förmåga, gör de upp i sin förmåga att lukta. De använder sina akut luktsinne för att hitta mat. Hamstrar är allätare, dvs de äter både växter och kött. De flesta av deras diet består av frukt, gräs, rötter, frön och nötter. Ibland äter de insekter, ägg, små reptiler och små däggdjur. I en hamster hemland livsmiljö, maten är ofta begränsad. Dessa små gnagare måste söka långt avstånd för att hitta mat. Hamstrar är mycket aktiva, de har mycket energi och är snabba löpare. De använder sin energi och fart för att köra så många som åtta miles per natt för att leta efter mat

Förvaring av mat

Hamstrar har påsar i deras kinder att de kan lagra mat i. De har två kindpåsar -. Ett påse i varje kind. Dessa kindpåsar, när den är full, gör hamster huvud titta två gånger sin normala storlek. Hamstrar kan bära en imponerande mängd mat i sina kindpåsar. En hamster hittades med 42 sojabönor i hans kindpåsar.

Hamstrar använda sina påsar för att göra livsmedel som de har hittat under födosök, tillbaka till sina hålor. Hamster hålor består av separata rum för att sova i och gå på toaletten i, och flera rum att förvara sin mat i. De lagrar varje typ av livsmedel i ett annat rum.

Hamstrar förvara mat i sina hålor för användning när föda är låg eller när vädret är för kallt att foder. Dessa gnagare är hårt arbetande och effektivt foragers. Hamster hålor har hittats med 200 pounds av lagrad mat i dem.


Copyright © 2011 give2all.org