välkommen www.give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

fördelar och nackdelar med kärnkraft

Postad av : Valon Istrefi

Kolkraft ger el till de flesta av USA, men många delar av landet och över hela världen förlitar sig på kärnenergi för att leverera el. Kärnenergi har olika fördelar som gör den ett bättre alternativ än kolkraft, men denna källa till energi har också sina downfalls för medborgarna. Efter att ha tittat på både fördelar och nackdelar du kommer att ha en bättre förståelse för kärnenergi som helhet

Du behöver:. .
Scientific Calculator
Temperatur på platsen.
Höjd på platsen ovanför havsytan.

Funktion

Den process som går bakom kärnkraften måste förstås innan diskutera fördelar och nackdelar. Kärnenergi är skapad med hjälp av speciella form av uran och en process som kallas fission. Fission splittringar faktiskt atomerna i uran och orsakar en effekt kedjereaktion i hela elementet. Eftersom atomerna split och brast, är en värme skapas. Att värmen används för att omvandla vatten till ånga och motorstarka ånga snurrar en turbin som är kopplad till en generator som skapar elektricitet.

Effekter

klyvningsprocessen är det som gör det uran radioaktivt. Detta innebär att uran är skadligt för allt levande och kan långsamt äta upp av protoner och neutroner från andra atomer. När ett kärnkraftverk exploderar eller brinner ner, är den skadlig strålning exponerade i luften och kan skada levande varelser och förorena vattnet. Även utan en katastrof är strålningen i luften i mycket långsammare takt som korn drabbar människor.

Fördelar

En av de stora fördelarna med att använda kärnenergi i motsats till en koleldning Anläggningen är den förorening. Kärnkraftverk släpper inte ut CO2 och andra föroreningar i luften. Detta innebär att ingen av de verksamheter som äger rum i ett kärnkraftverk hjälp bidrar till växthuseffekten eller förorening.

Överväganden

Ett stort problem med användningen av kärnenergi är lagring av kärnavfall. Det vatten som används i ett kärnkraftverk omedelbart blir smittade, så alla vatten som omger anläggningen inte är säkert att bada i eller dricka. Om stora grottor och berg kan erhållas för kärnkraft lagring då kärnavfall kan långsamt sönderfalla genom en process som kallas "Half-Life. "

Potentiella

Utbyggnaden av kärnkraft i andra länder förser många fördelar för dem. Länder som Tyskland och Frankrike är rika på uran, och på grund av detta kan de förbli självförsörjande med sin strömförsörjning och hålla kostnaderna nere genom att inte behöva exportera element från andra länder. Frankrike är starkt beroende av kärnkraft och sparar en massa pengar genom att göra så.

Previous:nothing
Next:Hur fingeravtryck arbete?

Copyright © 2011 give2all.org