välkommen www.give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man identifierar stora flygande insekter

Postad av : Charlotte Wannberg

Det finns fler arter av insekter än något annat slags djur i världen. De finns i en mängd olika storlekar, men de flesta är på små till medelstora sida. Stora insekter är mer synligt intressant, och det finns många mindre av dem runt. De kan vara enkla att identifiera om man tittar i några viktiga funktioner. Om du kanske inte komma ner till den exakta arter av insekter, kan du bestämma vanligtvis mellan huruvida det är en skalbagge eller en trollslända av vingen form och hur den flyger

Du behöver:.
Notebook.
Kamera eller fel netto.
Insekt identifiering bok.


1.
Notera hur insekten flyger. Skriv ner i din anteckningsbok huruvida det placeras, vilket skulle innebära dess sannolika en fluga, flaxar med sina vingar sakta som en fjäril, eller bara tar lång flyger hoppar från en plats till en annan, som gräshoppor göra.
2.

Observera vart insekt hänger ut och landar. Skriv ner om det fokuserar sin energi på blommor, blad, eller sitter på toppen av vatten. Det finns många stora insekter som pollinerar blommor som bin och fjärilar, men bara ett fåtal, som trollsländor, tillbringar mycket tid på vattnet.
3.
Hitta ett sätt att visa insekten stilla. Detta kan innebära att jaga den tills den landar, tar en bild, eller att fånga den med en bugg netto. Titta på insektens vingar. Räkna hur många är synliga och hur de formas. Uppsägningstid om upp vingarna är som tjocka sköldar, ser ut som en del av en anläggning, eller är tunna och membranös. Studera vingar "orientering i vila, och skriva ner allt.
4.
Använd din insekt identifiering boken och dina anteckningar för att avgöra vilken ordning denna insekt kommer från. Order är den största klassificering som bryter upp insekter, så det kommer att ha de största skillnaderna. Viss ordning klassificeringar som omfattar stora flygande insekter är gräshoppor, skalbaggar, trollsländor och skinnbaggar.

Tips och varningar


 • Om du kan fånga en insekt kan du identifiera det mycket mer exakt. Vissa insekter kan endast skiljas från sina släktingar som ven mönster i deras vingar eller antalet segment i sina antenner.
 • Läs igenom dina insekt identifiering bok innan du går ut för att leta efter insekter. Lägg märke till stora skillnader mellan order. Till exempel, fjärilar har fyra synliga mjuk ogenomskinlig vingar medan skalbaggar har yttervingar som ser ut som pansar och inte stöd i luften.
 • Vissa insekter är giftiga som bin och getingar. Om du är allergisk eller är osäker på om du är allergisk, försök inte att fånga någon insekt som kan vara ett bi eller geting.
  Previous:nothing
  Next:BAT fakta för första klass
  utvalda artiklar
  
  Copyright © 2011 give2all.org