välkommen www.give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

kemiska processer i kriminalteknik

Postad av : P-O Lennartsson

kriminaltekniker hjälpa scener länk brottslighet med de kriminella ansvariga. Utbildade forskare kan analysera fingeravtryck och DNA, identifiera droger eller fibrer på en brottsplats och matcha kulor till pistolen som sköt dem. Regeringen använder kriminalteknik att utreda brott och terroristdåd och kontrollera spår av kemiska vapen samt kärnvapen. Kemiska processer är bland kriminaltekniker "mest användbara verktygen.

masspektroskopi

I en teknik som utvecklats vid Lawrence Livermore National Laboratory, vetenskapsmän använder en laser för att förånga kemiska partiklar och fibrer, labbet hemsida stater. En spektrometer sorterar komponenterna i urval på grundval av deras molekylvikt, ansvarar operatören identifierar dem. Människors och djurs hår absorberar spår av kemikalier från kroppen, så genom förångning ett hår, kan operatören identifiera illegala droger någon har förtärts. Hår från en drog-återförsäljarens hund kan bevisa att hunden var utsatt för narkotikarelaterade göra kemikalier.

gaskromatografi

kriminaltekniker använda gaskromatografi för att analysera vätskor. En kromatografens är en maskin som kokar vätska, bryta ner den till gas, de gaser separata baserat på deras kokpunkt, vilket gör att aktören kan identifiera dem individuellt när de passerar genom en detektor. Denna process kan användas för att identifiera beslagtagen narkotika.

Elektrofores

kriminaltekniker kan använda elektrofores att bryta ner blod, saliv eller sperma så att molekylerna kan analyseras genom att behandla dem med enzymer. Elektrofores använder ett elektriskt fält för att separera biologiska molekyler på grundval av deras elektriska laddning, enligt biologi Institutionen för Gustavus Adolphus College.

Griess Reagent Test

När någon skjuter en, den lämnar spår av puder på deras hud och kläder. Kriminaltekniker används för att belägga en misstänkt hand med smält paraffin för att plocka upp skott rester, men det var inte alltid tillförlitliga. Idag erbjuder National Institute of Justice staterna, en förening som kallas Griess reagenset en mer exakt test. Reagensen reagerar med brända nitriter i pulverrester och förvandlar dem guldgula.

Charcoal strimlor

När kriminaltekniker undersöker mordbrand fall är det viktigt för dem att identifiera "accelerator" för att göra eld brinna hett och snabbt-till exempel fotogen eller bensin. En metod, enligt Enotes hemsida, är att placera kol remsor på skräp. Remsorna absorberar accelerants, forskarna upplösa strips och sedan analysera den kemiska kvar.

Previous:nothing
Next:massachusetts biobränsle bidrag
utvalda artiklar

Copyright © 2011 give2all.org