välkommen www.give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

upplösningsförmåga ett vanligt ljusmikroskop

Postad av : Charlotte Wannberg

Ett mikroskop resolution definieras som avståndet mellan två objekt vid den punkt där de fortfarande verkar vara två skilda objekt. Enligt dålig upplösning, kommer två poäng oskärpa i en när de är längre ifrån varandra än när de ses i ett högre upplösning mikroskop. Upplösningsstyrka kan variera från mikroskop till mikroskop och beror på ett antal förutsättningar

Du behöver:.
Stora PVC rör eller KAMINRÖR
. 1-tums tjock virke.
4 L-konsolen.
Saw.
Penna.
Drill.
Skruvmejsel.
Gamla vinylplattor.
2-tums PVC-rör.
4-fots sladden.

vanligt ljusmikroskop resolution

Generellt sett upplösningen på en vanlig ljusmikroskop är 0,2 mikrometer (dvs 0. 0002mm). Det är, i största förstoring två objekt kan inte vara mindre än 0,2 mikrometer isär utan att framstå som en enda bild.

Effekter av ljusets våglängd

En vanligt ljusmikroskop resolution makt beror på ljusets våglängd lysande föremålet : Ju kortare våglängd, desto högre upplösning. Således ljus tenderar mot den blå delen av det synliga ljuset skulle ge en högre bildupplösning än ljus tenderar mot den röda delen av spektrumet.

Effekter på ljusintensitet

Upplösningen i en vanligt ljusmikroskop kommer också beror på mängden ljus som når bilden. De underifrån kondensor och irisbländare är både strukturer som förändrar storleken på ljuskägla in linserna. Måtten för detta ljus konen fastställa ett värde som kallas numeriska apertur som bestämmer upplösningen. Större bländare resultera i lägre upplösning.

Jämförelse med Electron Microscope

I resolutionen kraften i en vanligt ljusmikroskop är lägre än ett elektronmikroskop. Snarare än att använda synligt ljus strålar för att belysa ett objekt, elektronmikroskop använda elektronstrålar som har mycket mindre våglängd än någon typ av synligt ljus kan erbjuda. I själva verket, överföring elektronmikroskop har en upplösning 1000 gånger att större än ett vanligt ljusmikroskop.

Påverkan av olja Immersion

Använda en oljeimmersion objektiv på en vanligt ljusmikroskop kan öka bildupplösning. Det tunna lager av olja mellan linsen och bilden bryter ljuset och ökar vinkeln på konen (vilket ökar upplösning).

Previous:nothing
Next:Varför ren tomatjuice pennies bäst?

Copyright © 2011 give2all.org