välkommen www.give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Vilka är de fyra typerna av solenergi?

Postad av : Charlotte Wannberg

Solens strålar termiska kan omvandlas till solenergi, en förnyelsebar energikälla som kan användas för att värma vatten och ger elektricitet för hem, företag och små apparater. Det finns fyra huvudsakliga sätt att skörda solenergi.

Solceller enheter

Solceller enheter finns faktiskt flera små celler ordnas på en panel. Varje solcell absorberar fotoner i solstrålarna och omvandlar dem direkt till elektricitet. Varje solcell ger en eller två watt, enligt US Energy Information Administration. Solceller enheter oftast makt mindre områden, till exempel enskilda hem eller små apparater.

Paraboliska tråg

paraboliska tråg består av en lång reflektor med en mottagare pipa ligger i brännpunkten i tråg. Reflektorn lockar solens strålar och driver dem till mottagaren röret. Mottagaren röret värmer en vätska, som skickas till en central plats där vätskan omvandlas till ånga, som förser en turbin som i sin tur driver en generator. Solar tråg rotera med riktningen av solen, så att de får ström när solen är uppe.

Solar Dish

sol skålen är en av de mest kraftfulla solgeneratorer och kan arbeta självständigt eller i ett nätverk av andra rätter. En sol maträtt använder solfångare som följer strålar solen. . De insamlade energin går till elektrisk konvertering utrustning placerad på botten av skålen

Solar Power Tower

En solenergi tornet består av två delar-en mottagande torn och ett flertal mindre spårningsverktyg kallas heliostater. De heliostater är gjorda av flera speglar, som följer mönstret från solen, vilket återspeglar strålar till den mottagande tornet. Den mottagande tornet använder energi för att värma vätska och omvandla den till el.


Copyright © 2011 give2all.org