välkommen www.give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad är meningen med hk?

Postad av : Stefan Svensson

BHP kan vara förkortning för två olika villkor, både har att göra med hästkrafter. Hästkrafter är en mätning av makt som är mest känd som en bil makt. Medan BHP är mer allmänt som står för "broms hästkrafter," det kan också vara en förkortning av den måttenhet

"Brake Horsepower" Definition

"Brake hästkrafter" är måttet på kraften som produceras av en motor utan att beakta vissa faktorer som kan bromsa strömmen som avges av motorn.

Skillnad från Horsepower

Till skillnad från hästkrafter i stället för att mäta den faktiska makten i en maskin genom att mäta där maskinen producerar (t. ex. i en bil hästkrafter skulle mäta hur mycket ström som motorn genom att mäta hjul), åtgärder broms hästkrafter själva maskinen.

Ursprung

Anledningen till att det kallas "broms" hästkrafter är att den första metoden för att ta denna mätning var genom att tillämpa en broms som skulle mäta det vridmoment som produceras av motorn sig själv. Mätningarna skulle sedan tillämpas på protokollen för den tidsperioden för att se om maskinen inom acceptabel krav.

Hur det mäts

"Brake hästkrafter" mäts genom att ta den mängd energi som produceras av den faktiska maskin och sedan ta bort alla andra hinder som maskinen har för att producera ström. Till exempel inte bara motorns hästkrafter behöver mätas, utan också den mängd energi läggs på vattenpumpen på maskinen, eller maskinens generator eller växellådan i maskinen. När hittats kan bromsen hästkrafter bestämmas genom matematiskt ta bort dessa mått att ta hänsyn till de faktiska hästkrafter levereras av själva maskinen. På grund av de många olika maskiner och mycket delar i dem, kommer varje mätmetod varierar beroende på själva maskinen.

British Horsepower

"British hästkrafter" är helt enkelt den måttenhet i den brittiska ingenjörer världen . Däremot har termen samma betydelse som vanliga hästkrafter (med den måttenhet som en enhet av brittiska hästkrafter för 745,699872 watt) så i de flesta fall ingenjörer säger bara "hästkrafter".


Copyright © 2011 give2all.org