välkommen www.give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

förteckning över insekter som bär mer än sin egen vikt

Postad av : Stefan Svensson

Djur är ofta en källa undrar grund av förhållandet mellan deras storlek och styrka. Ibland när man talar om styrka, folk tycker det är alltid i förhållande till storlek. Till exempel kommer däggdjur vara starkare än insekter. Men om du mäta styrka i förhållande till storleken av djuret, kommer vissa insekter trumf däggdjur varje gång.

Myror

Men du kan titta på myror strimla livsmedel större än de själva i bitar innan de det till sina bon, de är ändå mycket stark. Den genomsnittliga myra kan bära mat fem gånger högre vikt med hjälp av dess mandibles ensam. Om det inte finns några andra myror kan en enda arbetare avkastning mat 25 gånger sin egen vikt när den använder hela sin kropp dra objektet. Naturligtvis varierar styrka från art till art. Leafcutter myror kan bära 30 gånger sin egen kroppsvikt, men det finns också några arter av myror som kan bära upp till 52 gånger sin kroppsvikt

Bees

När det gäller den svåra bedriften att flyga och bära. mat betydligt längre än sin egen vikt, honungsbin styr och ställer. En honungsbinas kan bära 300 gånger sin egen vikt. Denna bedrift är jämförbar med en person som 300 personer sin vikt, eller ungefär en människa bär 15 ton. Denna typ av makt är nödvändigt för biet, som reser hit och dit när du bär essensen av 2. 000 blommor för honung.

Skalbaggar

Den starkaste djuren i världen är skalbaggar och inte elefanter. Elefanter kan bära endast 25 procent av sin egen tyngd. Det är småpengar i jämförelse med vissa skalbaggar, som kan utföra hundratals gånger sin egen vikt. Hercules skalbaggen kommer på andra plats som den starkaste djuret i världen eftersom den kan bära 850 gånger sin egen vikt. Kommer i första hand är en art i behornade dynga skalbagge som kallas Onthophagus Taurus. Dessa skalbaggar kan uppbåda kraft att bära 1. 141 gånger sin egen vikt, även när du matar dåligt. I mänskliga proportioner Detta kan jämföras med en person att kunna bära två dubbeldäckare på samma gång. Hur kom skalbaggarna blir så stark? Hemligheten är inte bara dess behöver för att överleva, utan även lusten till reproduktion. Innan någon behornade manliga dynga skalbagge kan para sig med en hona, kommer den måste låsa och korsa horn med andra hanar.


Copyright © 2011 give2all.org