välkommen www.give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

nackdelar med vätgasdrivna bränsleceller

Postad av : Valon Istrefi

vätebränsle skulle kunna minska eller eliminera beroendet av olja som bränsle för transporter. Vätebränsleceller kommer från väte från jordens atmosfär. Vätebränsleceller är rena bränslen, som enda utsläpp de producerar är ånga ånga. Trots den enorma potential detta bränsle har för att förändra sättet mänskligheten får köra i framtiden, väte celler har vissa systematiska problem. Som ett resultat av dessa problem, är begreppet för vätgasdrivna bränsleceller som en form av transportbränsle ett teoretiskt begrepp endast från och med 2010.

Kostnad

Den största begränsningen att få vätebränsleceller är det astronomiska kostnaderna. Även vätgas finns i stor mängd, att utnyttja den till en användbar form är oerhört svårt och därmed mycket dyra. Utnyttja väte bränslen och förädling den för användning i fordon innebär användning av teknik som fortfarande är så nytt, dess genomförande kan kosta tusentals miljarder dollar.

Teknik och förorening

Medan utsläppen från en bil som går på vätgas bränsle är nästan noll, producera vätgas bränsleceller i anläggningar för eventuella användningen orsakar frisättning av alltför höga halter av koldioxid. Detta neutraliserar nästan städningen av bränsle i form av slutlig utsläpp från ett fordon.

Lagring

När Väteceller bearbetas, måste de göras tillgängliga i form av gas som går i separata tankar i fordon. Det är inte möjligt att bara fylla upp bensintanken som du gör med diesel eller bensin. Bränslet lagras i tankar som är monterade på sidorna av fordon, vilket är fula och orsakar te tanken att vara benägna att explosion. Dessutom finns det inget bra sätt att isolera tankar, vilket resulterar i förlust av vätgas från bränsleceller med en hastighet av nära två procent per dag.

Previous:nothing
Next:hur man avgör fossila ålder

Copyright © 2011 give2all.org