välkommen www.give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

information om azurit

Postad av : Jonathan Nyberg

Azurite det en djupt färgade, blå mineral som innehåller koppar. Detta är ett viktigt faktum, eftersom förekomst av denna färgstarka mineral ofta visar att en stor ven av kopparmalm i närheten. Azurite har en världsomspännande distribution, inklusive många platser inom västra delarna av USA, där det ibland hittas i samband med turkos

Kemisk Bakgrund

Azurite har en ganska komplex kemisk formel som uttrycks som Cu3 (CO3) 2 (OH) 2. Azurite och malakit, ett liknande koppar förening, är de enda kända mineral som bildar en kopparkarbonat blandning. Men eftersom kopparkarbonat inte naturligt existerar i naturen, är närvaron av en hydroxid molekyl behov så att koppar kan band med karbonat molekylen.

Gemstone

Den blå stenen bildar flera, prismatiska kristaller som brukar göra för en prålig och komplexa mineraler. Azurite är populär både som ett samlarobjekt mineral objekt och som en pärla. Begränsar dock stenens känslighet för värme, vilket blir stenen svart, och att vädret, som gör att mineral att ändra färger, dess användning som en pärla.

Pigment

En annan viktig historisk användning för azurit har användningen av denna sten som pigment i färg. Denna händelse kan spåras tillbaka till medeltiden och renässansen, när stenen var grunden till en blå pulver som användes för att skapa en färg liknande färg ultramarin. Ultramarin pigment kom faktiskt från en mycket sällsynt mineral som heter lapis lazuli. Det verkar dock moderna spektro-analys av klassiska målningar som visar att azurit ofta användes för att producera en djupblå liknande ultramarin.

Vittring Process

När azurit utsätts för solljus och fukt, det gradvis förvandlas till en liknande förening som kallas malakit. Malakit har en mycket likartad kemisk formel, Cu2 (CO3) (OH) 2, men en annan färg, grön. Denna omvandling är ett resultat av oxidation, där närvaron av vatten orsakar en lätt kemisk förändring som avger koldioxid och resulterar i en ny mineral förening med en liten skillnad i färg. Denna typ av kemisk förändring i mineralet världen är mycket sällsynt och inte alltid till skada, för de rika gröna färgen på malakit är mycket lik den azurit blå.

populära sorter

Flera mineral sorters Azurite förekommer i naturen, av vilka några är mer högt värderade än den blå sorten. En av dessa heter "Bluebird", som bildas när azurit blandas med en mörkröd koppar mineral kallas cuprite. En annan intressant mineral kombination skapas när azurit ersätter malakit. Som ett resultat, är komplexa mineraler skapas som innehåller märkbara mängder av både mineral, vilket resulterar i en fantastisk blå och gröna lapptäcke av färg. Denna sten är helt enkelt kallas Azurite-malakit.

Previous:nothing
Next:tupp vs kyckling

Copyright © 2011 give2all.org