välkommen www.give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

information om sjögurkor

Postad av : Jan-Olof Stoor

Enligt hav runt om i världen lurar cylinderformade ryggradslösa djur kallas sjögurkor. Dessa varelser, som tillhör samma grupp subphylum som stjärna fisk och sjöborrar, har kroppar som är lång, muskulös och läderartade. Även om de inte har något vapen eller hjärnan, har de mellan åtta och 30 tentakler nära munnen och fem rader av fötter, med sugkoppar, hela deras kroppar. Dessa fötter ger dem möjlighet att krypa längs havsbotten eller fästa sig på klippor

Typer

Det finns ungefär 1. 400 arter av sjögurkor, och de varierar i storlek från 3 /4 tum till 6,5 meter lång. Deras förfäder tros ha utvecklats mellan 350 och 250 miljoner år sedan, under slutet av paleozoikum. Tre vanliga typer av sjögurkor som finns är vårtliknande sjögurka, California sjögurka och den vita sjögurka. Warty sjögurkor är brun med svart spets vårtor över hela kroppen och kan bli upp till 10 inches lång. Kalifornien sjögurkor är oftast brun eller rödbrun, och de kan växa upp till 16 inches lång. Vita sjögurkor är oftast orange eller vit, med icke-infällbara taggar på deras kroppar. De är mindre än de andra, och oftast växer upp till 4 inches lång. Den största sjögurka är tiger svans sjögurka, som kan växa till cirka 75 inches lång.

Habitatdirektivet

Sjögurkor allmänhet lever på havet golv, antingen i tropiska vatten eller i kallt skyttegravar hav. Den största mångfalden av sjögurkor finns på korallrev. De lever i genomsnitt mellan fem och 10 år, och vissa överleva genom att gräva sig ner i havet golv. De kan andas genom att suga luft in och ut av ett inre organ som kallas respiratorisk träd. De har också en ring runt svalget, eller svalg, som fungerar sina tentakler och hjälpa andra muskler flytta långskepps.

Mat

kost sjögurkor består vanligen av plankton, ruttnande materia som finns i vattnet eller i sanden, alger och andra små vattenlevande varelser. De samlas i regel mat med sina många tentakler. De bryter ner en del av de partiklar som de använder i mindre bitar som sedan återförs till ekosystemet av bakterier.

Survival

Sjögurkor och deras larver är offer för ett antal djur, inklusive havssköldpaddor, kräftdjur och fiskar. De kan omintetgöra sina fiender i en rad olika sätt. Några kan frigöra toxiner, eller "klibbiga trådar", som kan stoppa deras fiender. Andra kan använda sin kropp som ett försvar, driver ut inre organ som de kan regenerera snabbt.

Reproduktion

sjögurka kan föda antingen asexuellt eller sexuellt, men antingen kräver inte mycket av kontakt mellan män och kvinnor. De släpper ägg och spermier i vattnet, och de två komponenterna befruktas utan föräldrar. Larven som är framställt bärs av havsströmmar, och det så småningom kommer att sätta sig fast på havsbotten, där den kommer att mogna.

Funktion

Sjögurkor används av människor i en rad olika sätt. Larver och ägg äts i vissa länder, särskilt i Asien, eftersom de anses delikatesser. Det finns en mångmiljonindustri som är centrerad kring dessa varelser. Det finns även läkemedelsföretag som börjar titta på sjögurkor på grund av de gifter som de släpper ut. Några forskare har funnit att dessa toxiner fungerar som antikoagulantia och anti-inflammatoriska medel.

Previous:nothing
Next:vad är gemology?

Copyright © 2011 give2all.org