välkommen www.give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad är de delar av en pendel?

Postad av : Ulf Friberg

En pendel består av endast ett fåtal komponenter inklusive en snöre eller tråd, en bob eller någon typ av vikt och en fast punkt. De kan användas för att bevisa att planeten roterar på en axel. Pendeln är ett populärt märke som används vid klockor

Funktioner

En pendel är traditionellt definieras som ett objekt som hänger från en fast punkt. När objektet sätts i rörelse, är det gratis att svänga under påverkan av gravitation och tröghet. En pendel kan tillverkas av en kabellängd eller tråd med viss nivå av vikt fästs vid ena änden, den andra änden är ansluten till en fast punkt

Delar

Den längre kabeln som används i skapandet av en. pendel, desto längre tid tar för pendeln att fullborda en full sving eller "period" efter att den har satt i rörelse. Vikten av bob i allmänhet har liten effekt på rörelsen hos en pendel. Den punkt som en pendel är fäst måste tillåta flytande rörelse. För att bekämpa kraft luftmotståndet från att stoppa en pendel som satts i rörelse, är elektromagnetisk järn halsband används. De drar kabeln och automatiskt slå på och av.

Krafter

Det finns tre krafter som verkar på en pendel när den är satt i rörelse. Dessa krafter är tröghet, gravitation och luftmotstånd. Tröghet är den kraft som gör utåt pendeln svänga i en viss riktning. När en pendel sätts i rörelse, håller tröghet det rör sig. Tyngdkraften är den kraft som drar pendeln tillbaka från den riktning som tröghet tar det i. Luftmotståndet är den kraft som gör att pendeln svänga fram och tillbaka i kortare och kortare bågar. Det är i huvudsak den kraft som så småningom kommer att sluta en pendel svänger.

Clocks

Pendlar används i tid bitar på grund av deras konsekvent svängande kan hålla exakt tid. Den Bobs på klockan pendlar kan justeras för att få klockan att springa snabbare eller långsammare. Ibland kan en klocka kräver flera justeringar innan det kan anses korrekt.

Rotation

Tanken på pendeln kan användas för att bevisa att jorden roterar på en axel. År 1851 visade Jean Bernard Léon Foucault att planet för svängningar på en 220-fot lång pendel som satts i rörelse kretsar omkring 270 grader inom en 24-timmarsperiod. Denna observation kan bevisa att jorden roterar på en axel.

Previous:nothing
Next:förklara tester PSA blod

Copyright © 2011 give2all.org